U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Dance History

 

 

 

 

 

 

Danshistorie

 

The Castle Walk

De Castle Walk is in 1912 bedacht door het echtpaar Irene en Vernon Castle.

Vernon en Irene CastleVernon en Irene CastleDe dans was anders dan de toen bekende Two step en Wals. En werd al snel ieders favoriete dans. De dans bestond uit figuren als onder andere voor- en achterwaartse passen, draaien links- en rechtsom, en een zigzag. De dame danst alles op haar tenen.

Vernon en Irene hebben veel betekend voor het ontstaan van de “moderne dansen”. Ze waren verantwoordelijk voor het imago van ballroomdansen. Ze standaardiseerden een aantal dansen, maar creëerden zelf ook nieuwe dansen, zoals de Hesitation Waltz.

Hun levensverhaal is verfilmd: The Story of Vernon and Irene Castle. De hoofdrolspelers in deze film waren, hoe kan het ook anders, Fred Astaire en Ginger Rogers. Fred Astaire was bekend met hun dansstijl, want als teenager had hij hen al zien dansen.

Filmpje van de Castle Walk
Muziek Castle Walk

 

Charleston

De Charleston werd populair in de jaren 20 van de twintigste eeuw. De Charleston werd gedanst op ragtime Jazz muziek. De Broadway show "Running wild" maakte de dans populair in 1923. In deze show werd gedanst op het nummer "Charleston" van James P. Johnson.

CharlestonCharleston
De Charleston werd een hit. En was heel populair onder de "flapper girls". Deze jonge vrouwen uit de jaren '20 droegen korte jurken, lieten hun haren knippen in een bobkapsel en luisterden naar jazz muziek. De oudere generatie vond dit schandalig in die tijd.

De Charleston werd gedanst op ragtime muziek. En werd een hit in de wereld.