Menu Sluiten

Over Residance Dorany

In 2006 heeft onze stichting, La Residance Den Haag, dansschool Ruby Dorany overgenomen. Sindsdien staan we bekend als dansschool Residance Dorany.

We volgen altijd de laatste trends op dansgebied. Als eerste Stijldansschool in Den Haag, begon La Residance ooit al met het geven van lessen Salsa en Argentijnse Tango.

La Residance bestaat sinds 1993. Ruby Dorany bestaat al meer dan 80 jaar. La Residance vestigde zich in 1993 aan de Lange Poten in Den Haag. Daarna verhuisde de school en spreidde zich uit over diverse locaties in Den Haag en Voorburg. Tegenwoordig is de dansstudio te vinden aan de Mercuriusweg 37 in Den Haag, in gebouw ANDO.

La Residance is de bedenker van het Haagse Stadsbal. In samenwerking met de Stichting Hollands Spoor zetten zij in 1998 in een maand tijd het Stadsbal op poten. Ook introduceerden zij daarbij de “Ooievaarspas”.

We werden gevraagd om medewerking te verlenen aan diverse films en tv-series, zoals “In naam der Koningin”, Zwartboek, “Moeder ik wil bij de Revue” en “Vliegende Hollanders”.
Naast het trainen van de hoofdrolspelers en figuranten dansten de dansers van La Residance zelf ook mee in de genoemde films en series.

Ook verzorgen we regelmatig optredens met onze dansers. Zoals op het Holland Dance Festival. Daar dansten we onder andere Charleston en Samba. We dansten de Weense Wals op de muziek van het Residentie orkest in het Kurhaus.
Daarnaast dansten we tijdens het Ooievaarsfestival in Den Haag, dansen we in vele verzorgingstehuizen. Dansten we op het Uit festival in Den Haag en geven we dansles op scholen.